Om skolen

I påvente av nytt skoleskip, vil det ikke bli tatt inn elever for skoleåret 2019/2020.

 

Vi er et seilende skoleskip med 60 fornøyde elever som fullfører videregående skole om bord. Vi bringer praksis inn i undervisningen, og våre elever er engasjerte og etterspurte lærlinger.
Om skip - på skip gir grunnleggende kompetanse til neste generasjons arbeidere i den maritime næringen.


Vårt studietilbud:
Vg1 Teknikk og industriell produksjon (30 plasser)
Vg2 Maritime fag (30 plasser)
Vi jobber for tiden med å få 15 plasser ekstra på Vg2 Maritime fag.

Du kan søke skoleplass hos oss gjennom VIGO eller på eget søknadsskjema. Les mer her

Vi følger de samme læreplanene som en statlig videregående skole, og etter Vg2 hos oss går du ut i lære som enten matros eller motormann. Etter to år i lære kan du gå opp til fagprøven.

Den store forskjellen på oss og en statlig videregående skole er at vi har et eget skoleskip som vi kan bruke i undervisningen. Oppfølgingen rundt den enkelte elev er svært god hos oss siden vi er en liten skole med dyktige lærere. Vi har en praktisk tilnærming i undervisningen som gjør at elevene blir motiverte, og mange fullfører hos oss med svært gode resultater. Dessuten er det sjelden elever dropper ut hos oss.

Vi har internatplikt, det vil si at elevene bord om bord på skoleskipet uansett hvor i landet de kommer fra. Dette går inn som en del av opplæringen og gir god sosial kompetanse. Sjekk også ut vår Facebookside - der ligger det mange bilder og innlegg fra elevene våre.

Skolen drives av Sørlandets Seilende Skoleskibsinstitution, en ideell stiftelse som har drevet utdanning av sjøfolk helt siden 1927. Les mer her...