Trygghet og trivsel for alle om bord

Det kan være utfordrende for foreldrene når barna flytter hjemmefra for å bo om bord på et skoleskip, kanskje på en helt annen kant av landet. Vi på Sjøkurs er veldig opptatt av trygghet og trivsel, og Bente Levisen, mor til Torjus som går på sitt andre år hos oss, har sendt oss denne uttalelsen:

«Jeg må ærlig innrømme at jeg som mamma sleit litt med tanken på at sønnen min skulle gå på SjøKurs i ett, og kanskje to år.

Ikke bare innebar det at han skulle flytte hjemmefra i ung alder, men det var også en type utdanning og yrke han inni mitt hode ikke kom til å trives i. Jeg tenkte at gnikking av olje, sveising og mekking ikke var noe for den «akademikeren» jeg mente han var.

Men jeg tok helt feil. I alt!

Torjus har trivdes fra dag en og da jeg stakk innom på besøk midtveis på en skoledag, strålte han av lykke med olje i ansiktet og sveisebriller på panna. Når jeg så hvordan miljøet og skolen gjorde han til en selvstendig ung mann, var jeg glad jeg ikke hadde frarådet skolen til fordel for et studie han kunne bo hjemme for å gå på.

Jeg var så heldig at jeg fikk bli med noen dager for å oppleve skolen, og makan til veloppdradde unge kvinner og menn skal du lete lenge etter. Jeg er enda passe målløs over disiplinen og motivasjonen etter oppstilling på flaggdekk kl syv, hvor alle elevene, uten unntak, tok vaskefiller, bøtter, støvsuger og slanger for å vaske hele båten. Hver dag!

Jeg er utrolig glad og takknemlig for alle de ansatte også. De er mamma’er og pappa’er for alle elevene ombord, og gjør en fantastisk jobb i å veilede, lede, oppdra og passe på hver og en.

SjøKurs kan virkelig anbefales til alle som vil ha en maritim utdannelse, og de som ønsker et år eller to på veien videre mot andre yrker som innebærer litt «gnikk og fil» ;-)»